Veelgestelde vragen

Hulp nodig?

Heb ik garantie op mijn artikelen?

Natuurlijk zit er garantie op je aankoop. Voor de onze producten geldt een fabrieksgarantie van 2 jaar.

In deze garantieperiode heb je volledige garantie op fabricagefouten. 

Wat is het garantiebewijs van mijn artikel?

Je factuur is ook gelijk je garantiebewijs, bewaar ‘m dus goed. We sturen je factuur per e-mail mee met je bestelbevestiging.

Wanneer gaat het garantietermijn in?

Je garantieperiode start direct vanaf de aankoopdatum.

 

Hoe kan ik betalen?

In onze webshop kun je betalen met iDEAL, Bancontact, CreditCard of PayPal.

Wil je via de bank betalen kan dat ook, dan gewoon bestellen via de website en zodra we de betaling binnen hebben sturen we het weg.

Wat zijn de openingstijden van jullie showroom?

De openingstijden zijn van 9 tot 20 uur.

Maar door Covid-19 graag even een afspraak maken?

 

Kan ik mijn bestelling bij jullie ophalen?

Tijdens een showroom bezoek kun je je bestelling meteen meenemen.

Tevens kun je ervoor kiezen om je bestelling zelf op te halen. Nadat je de bestelling online hebt afgerond kun je deze op vertoon van de (digitale) factuur afhalen.

 

Wat zijn de verzendkosten?

Al onze producten worden altijd gratis geleverd in Nederland en België.

 

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben op het moment dat mijn bestelling wordt bezorgd?

Van Galen Logistiek / Transmission bezorgt 5 dagen per week, van maandag t/m vrijdag. Je krijgt van te  tevoren een SMS om aan te geven dat je bestelling onderweg is. Als je niet thuis bent, zal de chauffeur het pakket mee terug nemen en een briefje achterlaten waarmee je een nieuwe bezorgafspraak kunt maken.

Pakketten tot 30 kg worden ook door Van Galen Logistiek / Transmission bezorgt. Als je niet thuis bent, wordt het pakket bij de buren aangeboden. Lukt dat ook niet, dan probeert de bezorger het de dag erna nog een keer. De bezorger brengt je hiervan op de hoogte door middel van een briefje.

 

Kan ik een bestelling plaatsen met 0% BTW tarief?

Bij ons kun je alleen bestellingen inclusief BTW plaatsen met een in Nederland aflever adres. Als bedrijf kun je via je eigen administratie het betaalde BTW bedrag terug te vorderen.

Buiten Nederland is het mogelijk met verlegde btw te bestellen. Dan hebben wij een geldig BTW nummer nodig. Deze is in te vullen bij het bestellen. Wij zullen deze controleren voordat de bestelling wordt verstuurd. Mocht deze niet kloppen dat wordt de order geannuleerd en het geld terug gestuurd.

 

Verkopen jullie ook aan particulieren?

Ja, als particulier kun je ook bestellingen plaatsen in onze webshop.

 

Wat zijn de verzendkosten?

In Nederland en België hanteren wij geen leveringskosten. Wil je het pakketje in een ander land geleverd hebben dan kan dit op afspraak. 

 

Wat moet ik doen als ik een bestelling wil retourneren?

Als je jouw bestelling om een willekeurige reden wilt retourneren (herroepingsrecht), kun je het artikel ongebruikt, onbeschadigd en in de originele verpakking retour te sturen binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst. De kosten van de retourzending zijn voor rekening van de klant. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, betalen wij binnen maximaal 14 dagen na ontvangst van het pakket, het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten retour.

 

Wat doe ik als een artikel defect is?

Ofschoon producten in ons assortiment zorgvuldig worden geselecteerd aan de hand van vastgestelde kwaliteitseisen, komt het natuurlijk best eens voor dat er een defect optreedt in de garantieperiode. Uiteraard kun je in deze gevallen een beroep doen op de afgegeven fabrieksgarantie. Vóórdat je het defecte artikel retourneert, verzoeken wij je altijd contact op te nemen via [email protected] Samen stemmen wij dan de afhandeling van de reclamatie af. Zorg er in ieder geval voor, dat je altijd een kopie van de originele factuur meestuurt én dat je het pakket voldoende frankeert. Niet- of ongefrankeerde pakketten worden niet in ontvangst genomen.

 

Hoe gaat ToolR Equipment met mijn gegevens om?

Als je op het opgegeven e-mailadres een aanbieding ontvangt van ToolR Equipment B.V. , krijg je automatisch ook de instructies om jouw e-mailadres uit de verzendlijst te laten verwijderen.
Verder respecteren wij de privacy van onze klanten en houden ons volledig aan de Wet Persoonsregistraties. Dit betekent dat jouw klantgegevens vertrouwelijk worden behandeld en alleen worden gebruikt voor het verwerken van de bestelling.

 

Bedrijfsgegevens:

ToolR Equipment B.V.
Haviklaan 5
1343BC Almere
Telefoon: 0621677780
E-mail: [email protected]
KvK: 74421344
BTW: NL859890715.B01
IBAN: NL95 RABO 0340 5290 67
BIC: RABONL2U

Magazijn/afhaaladres:

Wormerweg 6
1311XB Almere

 

Bedrijfsgegevens

ToolR Equipment BV
Haviklaan 5
1343BC Almere
Nederland

Neem contact op

* Verplichte velden